WEEKENDWORKSHOP  PORTRET BOETSEREN  *NIEUW*

        ZATERDAG&ZONDAG  data 2018 volgt! VAN 10.00 TOT CA 16.30 UUR

        ATELIER WITTE PAAL 107a SCHAGEN

 

BORSTBEELD***NIEUW**


We starten zaterdag met het stap voor stap opbouwen van de kop, Iedereen neemt foto's mee van zijn of haar eigen model. Zondag is er de mogelijkheid om je model uit te nodigen om even een uurtje model te zitten. ( als je geen model heb is dat geen probleem, we kunnen heel goed van de  foto's af werken)Ik zal iedereen hierin begeleiden en ook voordoen hoe we naar een mooi eindresultaat toe werken.
Kosten 185,- incl. alle materialen, twee heerlijke lunches en het bakken van je beeld.
10.00 - 17.00 uur
 

Kosten: 185,-   Inclusief alles! Materiaal, bakken en 2x heerlijke lunch

 

 

HOME MONIQUE VINK

MONIQUE VINK

BEELDEN

EXPOSITIES

WORKSHOPS

CONTACT

DAGWORKSHOPS

DAG WORKSHOPS

 

 

 

MONIQUE VINKBEELDEN & WORKSHOPS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k

*DAGWORKSHOP KOE/KALF STAL

* ZOMER-DAG WORKSHOP

* DAGWORKSHOP PORTRET

* ZELF BRONS GIETEN

* MODEL BOETSEREN

 

DAGWORKSHOP

 

KALFJES EN KOEIEN BOETSEREN

IN STAL SWAAG BARSINGERHORN

  VAN 10.00 TOT 16.00 UUR

 

 
Een hele dag te gast bij stal Swaag te Barsingerhorn, lekker genieten van  de buitenlucht, koeien en kalfjes. We gaan in n dag twee kalfjes of een koe boetseren met was.
Voordat we beginnen drinken we koffie met wat lekkers daarna gaan we de stal in om te beslissen wat je wilt maken. Dat wordt nog moeilijk want de koeien zijn prachtige beesten en de kafjes z schattig!!
 
Aan het einde van de dag bespreken we de beelden met een hapje en een drankje. Neem je eigen lunch mee, ik zorg de hele dag voor  koffie,thee enz.
Geef je individueel op of met je vriendin(nen)!!!!!
De staketsels waar we de was omheen gaan boetseren staan allemaal klaar, wasbeelden zijn een eerste opzet voor een bronzen beeld en kunnen later eventueel worden gegoten.

                              

KOSTEN    INCL. ALLES! ( behalve lunch)

 
Je kan je ook per groep of bedrijf opgeven, gezellig als feestje, vriendinnendag of zomaar een gezellig dagje met de meiden of familie!
Het is dan ook mogelijk om zelf de lunch te organiseren of geheel te laten verzorgen.
Kan je niet op deze dag, maar lijkt het je toch leuk bel dan even en we spreken een andere datum af!
 
Even contact opnemen en je hoort wat de mogelijkheden zijn.

 

 

          DAG WORKSHOP

 

 

         ZATERDAG  10 maart 2018  VAN 10.00 TOT  CA 16.30 UUR

         ATELIER WITTE PAAL 107a SCHAGEN

 

 JE EIGEN BEELD IN N DAG!! Er wordt deze dag een beeld gemaakt naar  eigen keuze, laat je inspireren door een leuk     plaatje,beeld, mens of dier. We starten  met koffie en wat lekkers en bespreken dan de te maken beelden waarna iedereen aan de slag gaat . Na de eerste opzet nemen we even pauze en genieten van een heerlijke lunch.

Er wordt gewerkt met chamotteklei of was, de  beelden van klei blijven bij mij in het Atelier waar ik ze later uithol,droog en bak. Na ongeveer 4 weken zijn ze klaar  en kunnen worden opgehaald. Ook kan je er voor kiezen om het beeld te patineren. Daarover meer tijdens de workshop. Ik geef de hele dag aanwijzingen en help met het maken van een mooi beeld! Voor beginners en gevorderden!!

We sluiten deze creatieve dag af met een hapje en een drankje.

Kosten: 90,00   Inclusief alles! Materiaal,lunch,bakken enz.  

 

 
 

        WORKSHOP ZELF BRONS GIETEN

     NIEUWE WORKSHOP BRONS   Start   datum volgt!  2018 ATELIER WITTE PAAL 107a SCHAGEN

                BRONSGIETERIJ FLASSH TE BALK ( FR.L)

 

Ben je nieuwsgierig hoe het proces van wasbeeld naar een bronzen beeld gaat?? 

Deze workshop bied je de mogelijkheid om dat proces bij te wonen en actief mee te werken ! We beginnen de eerste twee DINSDAG avonden in het Atelier met het maken van een bronzen beeldje, ieder krijgt 100 gram was en we gaan dat boetseren om het zelf gemaakte armatuurtje van koperdraad. Voorbeelden aanwezig!  

Als je beeldje klaar is gaan we op dinsdagochtend naar Jos van Bronsgieterij Flassh te Balk ( uurtje rijden ) daar ga je zelf je beeldje invormen met een mengsel van gips en gravel. Daarna zijn we bij het gietproces aanwezig, hier kunnen we zelf niets doen maar wel kijken hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Ook is er een rondleiding in het bedrijf en kijken we welke fases je beeld volgt. Van de koelkamer tot een prachtig afgewerkt en gepatineerd beeld.

De vrijdagmiddag daarna gaan we heen om het beeld af te werken, de mal en de gietkanalen zijn al van je beeld af maar er blijft genoeg werk over: Het verder schuren en polijsten en uiteindelijk het inbranden van oxides: het patineren!

De mannen van de gieterij laten je het hele traject in de gieterij zien en geven duidelijk uitleg en antwoord op alle vragen. Het is een leerzame workshop met als eindresultaat je eigen bronzen beeldje!!

Kosten:              Vervoer naar Balk zelf regelen, jullie kunnen ook Carpoolen!!

 

 

 

MODEL  BOETSEREN

Lijkt het je ook leuk om met model te werken? Op elke eerste zaterdagochtend van de maand boetseren naar model ( naakt) Dit kan een hele figuur zijn, een torso of alleen een portret.

Vanuit de klassieke traditie is het werken met model belangrijk om in alle vormen de juiste verhoudingen te leren kennen Je word hierbij persoonlijk begeleidt en krijgt telkens aanwijzingen die ervoor zorgen dat je leert kijken, verhoudingen leert zien. Er wordt gewerkt in chamotteklei. De beelden kunnen na afloop worden gebakken.

De kosten zijn 24,50 incl. model en excl. materiaal. Je kan je inschrijven per ochtend!!

Voor zowel beginners als gevorderden Data 3 maart -7 april - 5 mei - 2 juni